بهترین قرص ضد تشنج بزرگسالان : داروی ضد تشنج دپاکین | قرص ضد تشنج لوبل

قرص ضد تشنج بزرگسالان

اسامی داروهای ضدصرع
قرص ضد تشنج بزرگسالان

در این مطلب قصد داریم دو مورد از بهترین قرص های ضد تشنج بزرگسالان با اسامی دپاکین و لوبل را به شما معرفی کنیم.

بهترین قرص ضد تشنج بزرگسالان : داروی ضد تشنج دپاکین

قرص ضد تشنج بزرگسالان
داروی ضد تشنج دپاکین

از داروی دپاکین (Depakene) برای درمان اختلالات تشنج ، مشکلات خلقی و روانی (مانند فاز مانیک اختلال دو قطبی) و برای پیشگیری از سردردهای میگرنی استفاده می شود. نام دیگر دپاکین ، والپوریک اسید است. این دارو با بازیابی تعادل برخی مواد طبیعی (انتقال دهنده های عصبی) در مغز عمل می کند.

 

نحوه مصرف داروی ضد تشنج دپاکین

پیش از مصرف، اطلاعات دارویی مندرج در بسته دپاکین را مطالعه کرده و در صورتی که سوال یا ابهامی دارید از داروساز در خصوص این دارو اطلاعات کسب کنید. در صورتی که این دارو را پزشک برای تان تجویز کرده است، آن را به طور دقیق و طبق دستور پزشک مصرف کنید.

این دارو را طبق دستور پزشک به صورت خوراکی مصرف کنید. در صورت بروز ناراحتی معده می توانید آن را با غذا میل کنید. کل کپسول را بلع کنید. کپسول را به طور کامل ببلعید. از شکستن، خراشیدن یا باز کردن کپسول خودداری نمایید. انجام این کار می تواند کل دارو را در یک آن واحد آزاد کند و خطر بروز عوارض جانبی را افزایش دهد.

میزان مصرف دپاکین بر اساس سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تجویز می شود. حتماً در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی ، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید. هیچگاه این دارو را بیش از حد معمول و در دفعات زیاد مصرف نکنید. فراموش نکنید که هر روز در یک زمان معین این دارو را استفاده کنید تا مقدار دارو در خون شما ثابت بماند.

اگر این دارو برای تشنج استفاده می شود ، مصرف آن را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. در صورت قطع ناگهانی دارو ممکن است وضعیت شما بدتر شود. پزشک دوز شما را به تدریج کاهش می دهد.

این دارو سردردهای حاد میگرنی را تسکین نمی دهد. از سایر داروها ، طبق دستور پزشک برای حملات حاد استفاده کنید.

 

عوارض داروی ضد تشنج دپاکین

لازم است به بخش هشدار های دارویی نیز مراجعه کنید.

در طول مصرف این دارو ممکن است اسهال ، سرگیجه ، خواب آلودگی ، ریزش مو ، تاری دید یا دو بینی ، تغییر در دوران قاعدگی ، زنگ زدن در گوش ، لرزیدن (ترمور) ، بی ثباتی ، تغییر وزن را تجربه کنید. اگر هر یک از این اثرات ادامه داشت یا بدتر شد ، سریعاً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.

تعداد کمی از افرادی که برای مشکلاتی (مانند تشنج ، اختلال دو قطبی ، درد) ضد تشنج مصرف می کنند ممکن است افسردگی ، افکار یا اقدام به خودکشی و سایر مشکلات خلقی و روانی را تجربه کنند. اگر خود یا خانواده تان متوجه تغییرات غیرمعمول یا ناگهانی در روحیه ، افکار یا رفتارهای شما از جمله علائم افسردگی ، افکار یا اقدام به خودکشی و افکار مربوط به آسیب رساندن به خود شدند ، فوراً به پزشک تان اطلاع دهید.

به ندرت ممکن است حین مصرف دپاکین یک اختلال شدید مغزی (گاهی اوقات کشنده) به نام انسفالوپاتی رخ دهد ، خصوصاً در بیماران مبتلا به اختلالات متابولیکی خاص (اختلالات چرخه اوره). در صورت بروز ضعف ناگهانی ، استفراغ یا تغییرات ناگهانی خلقی و روانی (مانند گیجی) بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز عوارض جانبی جدی، فورا  به پزشک مراجعه کنید، از جمله: درد قفسه سینه ، کبودی یا خونریزی آسان و غیر قابل توضیح ، ضربان قلب سریع یا آهسته یا نامنظم ، تورم دست یا پا ، حرکت کنترل نشده چشم (نستاگموس) ، احساس سرما یا لرز ، تنفس سریع ، از دست دادن هوشیاری.

احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از دپاکین عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

بهترین مرکز ترک دارو

موارد احتیاطی داروی ضد تشنج دپاکین

لازم است به بخش هشدار های دارویی نیز مراجعه کنید.

در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف دپاکین، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پزشک داروساز مشورت کنید.

قبل از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی تان را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید؛ به ویژه: بیماری کبد ، پانکراتیت ، برخی از اختلالات متابولیک (مانند اختلالات چرخه ادرار ، سندرم آلپرز-هوتنلوچر) ، سوء مصرف الکل ، مشکلات خونریزی ، مشکلات مغزی (زوال عقل) ، بیماری کلیوی ، کمبود آب بدن (کم آبی) ، سوء تغذیه.

برای کاهش احتمال بریدگی ، کبودی یا آسیب دیدگی ، از اشیاء تیز مانند تیغ و ناخن گیر با احتیاط استفاده کنید و از فعالیت هایی مانند ورزش های تماسی خودداری کنید.

قبل از انجام هر گونه جراحی، مصرف این دارو و سایر داروها (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به جراح یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

دپاکین ممکن است سبب ایجاد خواب آلودگی در شما گردد. مصرف الکل یا ماری جوانا می تواند به خواب آلودگی تان بیفزاید. در طول مصرف این دارو از رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. در صورتی که به مصرف ماری جوانا وابسته هستید، پزشک را مطلع سازید.

از انجام امور و فعالیت هایی که به هوشیاری کامل نیاز دارند، مانند رانندگی یا استفاده از ماشین آلات در زمان مصرف این دارو خودداری کنید.

سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه خواب آلودگی ، سرگیجه ، بی ثباتی یا لرزش حساس باشند. خواب آلودگی و گیجی می تواند خطر زمین خوردن در آن ها را افزایش دهد.

این دارو برای استفاده در دوران بارداری توصیه نمی شود. زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد کند. همچنین لازم است به بخش هشدار های دارویی نیز مراجعه کنید.

از آن جایی که ممکن است استفاده از دپاکین در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

 

بهترین قرص ضد تشنج بزرگسالان : قرص ضد تشنج لوبل

قرص ضد تشنج بزرگسالان
قرص ضد تشنج لوبل

لوتیراستام (Levetiracetam) که با نام تجاری لوبل (Levebel) نیز شناخته می شود، همراه با داروهای دیگر برای درمان تشنج (صرع) استفاده می شود. این دارو متعلق به طبقه ای از داروها است که به عنوان ضد تشنج شناخته می شوند. لوبل می تواند تعداد تشنج های شما را کاهش دهد.

 

نحوه مصرف قرص ضد تشنج لوبل

پیش از مصرف، اطلاعات دارویی مندرج در بسته لوبل را مطالعه کرده و در صورتی که سوال یا ابهامی دارید از داروساز در خصوص این دارو اطلاعات کسب کنید. در صورتی که این دارو را پزشک برای تان تجویز کرده است، آن را به طور دقیق و طبق دستور پزشک مصرف کنید.

این دارو را به صورت خوراکی ، همراه با غذا یا بدون آن ، طبق دستور پزشک که معمولاً دو بار در روز است ، مصرف کنید.

قرص را با دقت ، مطابق با دستورالعمل محصول از بسته فویل جدا کنید. بسته قرص را فشار ندهید. قبل از استفاده از دارو ، دستان خود را خشک کنید. هر دوز را روی زبان خود قرار دهید و با یک جرعه آب میل کنید. به دارو اجازه دهید قبل از بلع به طور کامل روی زبان تان آب شود. قرص را به یکباره قورت ندهید.

همچنین می توانید قرص لوبل را با مقدار کمی آب (1 قاشق غذاخوری یا 15 میلی لیتر) در یک فنجان حل کنید. مخلوط را به آرامی هم بزنید ، سپس کل مخلوط را فوراً بنوشید. برای اینکه مطمئن شوید تمام داروها را مصرف کرده اید ، مقدار کمی دیگر آب را به آن اضافه کنید و بلافاصله آن را بنوشید.

مقدار مصرف براساس جنسیت، سن، وضعیت پزشکی، داروهای دیگری که ممکن است مصرف کنید و پاسخ به درمان تان تعیین می گردد. دوز در كودكان به وزن بستگی دارد. برای کاهش خطر عوارض جانبی (مانند سرگیجه و خواب آلودگی) ، پزشک ممکن است شما را راهنمایی کند تا این دارو را با دوز کم شروع کنید و به تدریج دوز خود را افزایش دهید. دستورالعمل های پزشک خود را با دقت دنبال کنید.

چنانچه قصد دارید بیشترین بهره وری را از این دارو داشته باشید ، آن را به طور مرتب استفاده کنید. برای کمک به یادآوری ، هر روز آن را در یک زمان معین مصرف کنید.

بسیار حائز اهمیت است که حتی در صورت حصول بهبودی، دوره مصرف این دارو را کامل کنید.

بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را قطع نکنید. در صورت قطع ناگهانی دارو ، ممکن است تشنج شما بدتر شود. دوز شما باید به تدریج کاهش یابد.

چنانچه وضعیت تان همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، یا اگر فکر می کنید ممکن است یک مشکل جدی پزشکی داشته باشید، به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

 

عوارض جانبی قرص ضد تشنج لوبل

در طول مصرف این دارو ممکن است خواب آلودگی ، سرگیجه ، خستگی غیرمعمول یا ضعف رخ دهد. این عوارض جانبی در طی 4 هفته اول مصرف شایع تر است و معمولاً با عادت کردن بدن شما به دارو کم می شوند. اگر هر یک از این اثرات ادامه داشت یا بدتر شد ، سریعاً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.

اگر این عوارض جانبی جدی را دارید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید: از دست دادن تعادل (مانند مشکل در راه رفتن و کنترل عضلات) ، تغییرات روانی یا خلقی (مانند تحریک پذیری ، پرخاشگری ، آشفتگی ، خشم ، اضطراب) ، علائم عفونت (مانند گلودردی که از بین نمی رود ، تب ، لرز) ، علائم کم خونی (مانند خستگی غیر معمولی که از بین نمی رود ، پوست رنگ پریده ، تنفس سریع ، ضربان قلب سریع) ، کبودی یا خونریزی آسان.

تعداد کمی از افرادی که برای مشکلاتی (مانند تشنج ، اختلال دو قطبی ، درد) ضد تشنج مصرف می کنند ممکن است افسردگی ، افکار یا اقدام به خودکشی و سایر مشکلات خلقی و روانی را تجربه کنند. اگر خود یا خانواده تان متوجه تغییرات غیرمعمول یا ناگهانی در روحیه ، افکار یا رفتارهای شما از جمله علائم افسردگی ، افکار یا اقدام به خودکشی و افکار مربوط به آسیب رساندن به خود شدند ، فوراً به پزشک تان اطلاع دهید.

لوبل معمولاً می تواند باعث ایجاد بثوراتی شود که معمولاً جدی نیست. با این وجود ، در صورت بروز بثورات سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید.

احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از لوبل عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

 

موارد احتیاطی قرص ضد تشنج لوبل

در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف لوبل، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پزشک داروساز مشورت کنید.

قبل از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی تان را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید؛ به ویژه: بیماری کلیوی (مانند درمان دیالیز) ، اختلالات روانی یا خلقی (مانند افسردگی).

این دارو خصوصاً در ماه اول درمان ممکن است شما را دچار سرگیجه یا خواب آلودگی کند. الکل یا ماری جوانا (حشیش) می تواند سرگیجه یا خواب آلودگی شما را بیشتر کند. رانندگی نکنید ، از ماشین آلات استفاده نکنید ، دوچرخه سواری یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد انجام ندهید تا زمانی که با خیال راحت بتوانید این کار ها را انجام دهید. مصرف مشروبات الکلی را محدود کنید. در صورت استفاده از ماری جوانا (حشیش) با پزشک خود مشورت کنید.

قبل از انجام هر گونه جراحی، مصرف این دارو و سایر داروها (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به جراح یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

کودکان ممکن است نسبت به عوارض ای دارو ، به ویژه تغییرات خلقی و روانی (مانند تحریک پذیری ، پرخاشگری ، آشفتگی ، خشم ، اضطراب ، افسردگی ، افکار خودکشی) حساس تر باشند. كودكان کمتر از 4 سال ممکن است در هنگام استفاده از اين دارو در معرض خطر فشارخون بالا باشند (به بخش هشدارهای دارویی نيز مراجعه كنيد).

سالمندان ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به ویژه خواب آلودگی ، سرگیجه یا از بین رفتن هماهنگی حساس تر باشند. این عوارض جانبی می تواند خطر زمین خوردن را در این گروه سنی افزایش دهد.

در دوران بارداری باید این دارو را تنها در موارد خاص و در صورت تجویز پزشک مصرف نمایید. در خصوص مزایا و خطرات پرومتازین در دوران بارداری با پزشک تان مشورت کنید.

اگر قصد بارداری دارید ، باردار شده اید یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید ، فوراً با پزشک خود در مورد فواید و خطرات استفاده از این دارو در دوران بارداری مشورت کنید.

از آن جایی که ممکن است استفاده از لوبل در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منابع:

منبع اول

منبع دوم

تماس با بزرگترین مرکز تشخیص و درمان بی خوابی در تهران


شماره تماس نوبت گیری سریع (مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود)

 ارزیابی و ویزیت متخصص مغز و اعصاب و روانپزشکی ☎ 02188391806 ☎

 ویزیت فلوشیپ اختلالات خواب ☎ 02188395308 ☎

درمان بی خوابی

 

درمان بی خوابی بدون دارو با 77 روش علمی و قطعی (برای شروع درمان، اینجا کلیک کنید)

3 دیدگاه دربارهٔ «بهترین قرص ضد تشنج بزرگسالان : داروی ضد تشنج دپاکین | قرص ضد تشنج لوبل»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا